Lotto tal

Vikinglotto vindere
Lotto blev lanceret tilbage i 1989 og den første trækning fandt sted d. 7. oktober. Lotto er vores ældste og nok mest kendte talspil og selvom det har ændret sig lidt gennem årene, kender de fleste danskere nok sloganet “Tænk hvis du vandt i Lotto!” En lottokupon består af 10 rækker, der hver består af tal mellem 1 til 36, og på en almindelig række udvælges der så syv lotto tal.

Dengang lotto tal blev trukket på tv

Fra første lodtrækning i oktober 1989 og frem til 1. december 2013, blev trækningen vist på DR hver lørdag. I et 10 min. langt tv-program, rullede både lotto – og Jokertrækning over skærmen, så danskerne kunne følge med direkte.

Trækningen blev suppleret med små indslag, der viste, hvilke idræts- og kulturprojekter Danske Spil støttede med tipsmidlerne. Og hvordan disse midler kunne gøre en stor forskel ude i lokalforeningerne i hele landet.

Lørdag den 30. november blev sidste gang DR viste lotto-trækningen, fremover skulle den vises på Danske Spils egen YouTube kanal. Vindertallene kan dog stadig ses på tekst-tv og som grafik efter lørdagens TV Avis, der slutter kl. 18:58.

Lotto er med årene suppleret med tillægsspil

Det traditionelle Lotto er gennem årene blevet suppleret med flere tillægsspil. Eksempelvis blev Jokeren sluppet løs i januar 2000. Den største Joker-gevinst blev vundet i 2015 og præmien lød på hele 50 millioner kroner.

Drømmegevinsten blev indført i 2008 som en ekstra pulje på 25 millioner kroner. Puljen blev udløst hvis en spiller både havde syv rigtige vindertal i lotto og mindst to rigtige vindertal i Jokerspillet på samme kupon. Men ingen vandt, og Drømmegevinsten gik over i historien allerede i 2009. I 1993 kom vikinglotto til som et fælles nordisk spil, og er nu oppe på 10 lande.