Skat på vikinglotto gevinster

Skat på vikinglotto gevinster

Om der skal betales skat af lotteri gevinster kan variere fra land til land. Skat af lotterigevinster skal for eksempel betales i 2 af de 9 deltagerlande der findes i forhold til Vikinglotto. Det betyder selvfølgelig, at vinder man en gevinst i ét af de to lande, så får man naturligvis mindre end hvad det annoncerede gevinstbeløb er på. I Danmark er der dog ikke noget at bekymre sig om i forhold til Vikinglotto og skat, da lotteriudbyderen er ansvarlig for netop at betale denne.

I Letland skal der betales skat på gevinster fra 3000€ til 55.000€, som forlyder på procentdel der hedder 23%. Er der gevinst for over 55.000€, så hedder skatteprocenten 31.4%. I Slovenien skal gevinster på over 300 € beskattes med en procentdel, der hedder 15%.

Vær opmærksom på skattereglerne når du spiller Vikinglotto

Hvis du vælger at spille Viking-lotto i et af de andre deltagerlande, så er det vigtigt at du er opmærksom på skattereglerne. Du er nemlig underlagt det pågældende lands skatteregler hvis du køber din Vikinglotto i det. Det er derfor underordnet om du er bosiddende i landet, men nærmere at du er der og har købt kuponen der. Det betyder desuden også, at du kun kan indløse din Viking-lotto kupon i det land den er købt og altså ikke tage den med tilbage til Danmark og indløse den der.

De fleste af de lande som kører med Vikinglotto beskatter dog ikke gevinster, men der kan dog være nogle renter der skal betales på engangsudbetalinger. Disse kan nemlig anses som indtægtskilde, hvilket eventuelt betyder beskatning af disse. Det betyder således, at selvom din gevinst er skattefri, kan der yderligere være nogle penge som tjenes på renter på gevinsterne, hvilket altså kan betyde, at du skal beskattes af disse. Hvilke regler der gør sig gældende i forhold til dette, kommer an på hvilket land du er bosiddende i.

Uanset, så er det en rigtig god idé at sætte sig grundigt ind i skattereglerne når du vælger at spille om penge. Det kan derfor være en god idé at søge rådgivning og hjælp i forhold til dette.