Vikinglotto på Island

Vikinglotto på Island

Vikinglotto på Island spilles hver lørdag aften. Det er muligt at vinde på fem forskellige måder, og jackpotten starter på mindst 5 millioner kr. Er der ingen, der har matchet alle fem tal, vil hovedgevinsten vokse sig større. Puljen fra hovedgevinsten går videre og bliver kun større, indtil der er en, der har vundet.

Er du interesseret i Vikinglotto på Island, så kan det også være, der er andet, der kan friste dig. Spilavíti á netinu er måske lige noget for dig, og i så fald du bør lære mere om de bedste online casinoer, der er tilgængelige i Island.

Spil ansvarligt

Det er altid vigtigt at spille ansvarligt. Det er derfor en rigtig god ide, at du holder øje med dit eget forbrug og eventuelt sætter en begrænsning for dig selv. Holder du dig selv i kontrol, ved du nemlig præcis, hvor meget du bruger, og dermed kan du også undgå at bruge for meget.

Vikinglotto på Island kan spilles fra du er 18 år gammel.

Sådan spiller du

For at spille Lotto på Island skal du, fra en pulje på 40, vælge fem tal. Der lukkes for salg af kuponer kl. 18.40 GMT (19.40 CET) på dagen, hvor der trækkes. Det koster 130 kr. for hver række du køber.

Efter de første fem hovednumre er blevet trukket, vil der blive trukket en tilfældig bonuskugle fra resten af de 35 bolde. Hvis alle dine fem numre matcher, så vinder du jackpotten. Det er også muligt at vinde andre gevinster, hvis du matcher to hovednumre og bonuskuglen.

Gevinsterne vil blive beregnet på en totalisatorspil-basis. Dette betyder, at det afhænger af, hvor mange, der har købt kuponer, og hvor mange vindere, der er. Gevinstpuljen for hvert niveau er fordelt forskelligt. Har du 5 rigtige tal, så er vinderodds 1 til 658.000 og er 57 % af gevinstpuljen. Er der til gengæld 2 rigtige tal og en bonus, så er vinderodds 1 til 117 og 8 % af gevinstpuljen. Den ændrer sig altså efter, hvor store oddsene for at vinde er.

Der er ikke noget loft for jackpot i Vikinglotto på Island. Det betyder at hovedgevinsten fortsat vil stige, indtil der er nogle, der har trukket alle fem numre. Det gælder også de andre gevinster, der alle stiger, indtil puljen er vundet. Når én har vundet gevinsten, går den tilbage til standard som for hovedgevinsten er 5 millioner kr.

Islands Joker

Hvis du vil spille Islands Joker, så kan den spilles onsdag, fredag og lørdag sammen med Eurojackpot, Islands Lotto eller Vikinglotto. Jokeren, der trækkes lørdag, sker på samme tidspunkt som hovedtrækningen i Islands Lotto, det vil sige det foregår kl. 18.54 GMT (19.54 CET).

Når du spiller Joker på Island, skal du vælge mellem fem tal fra 0 til 9. Du kan vælge det samme tal flere gange. Der genereres et tilfældigt femcifret Joker-nummer på trækningsdagen. Alt efter hvor mange cifre, du matcher i den rigtige rækkefølge, vil du vinde gevinster forfra eller bagfra Joker-nummeret.

Det betyder, at hvis dit nummer er 26978 og Joker-nummeret er 61478, vil du vinde en gevinst, fordi du har to cifre, der matcher, nemlig de sidste to —78. Har du flere numre, der matcher, så vil gevinsten være større.

Matcher fem af tallene, får du altså den største gevinst, men er det kun to af tallene, der matcher, så er det den laveste gevinst. Der skal minimum være to tal, der matcher med rækkefølgen.

Systemspil

I Islands Lotto har du også mulighed for at spille systemspil. Det gør du ved at vælge et interval på seks eller flere tal. Indenfor det interval, du har valgt, vil der være en kombination af fem tal, der indgår i spillet som en separat række. Alt efter hvor mange kombinationer, du vælger, vil prisen stige. Det bliver dyrere med flere kombinationer, men til gengæld er chancen for at vinde også forbedret.

Spændende fakta

Den største gevinst vundet i Island er 80 millioner kr.

Af alle de penge, der bliver brugt på kuponsalg, går hele 45 % af dem til de gevinster, man kan vinde. Er gevinsterne over 1 million kr., kan de først blive udbetalt efter at, der er gået en måned fra trækningen. Det gøres, så der kan foretages forudgående kontrol.