Vikinglotto joker

Vikinglotto joker

Lotteriet i sig selv er utroligt populært i alle de ti lande, der deltager, men også Joker vist sig at være noget, mange spillere er glade for. Joker spilles sammen med hovedspillet hver onsdag. Her får man som spiller chancen for at vinde penge, hvis man kan sammensætte en række tilfældige tal i den rækkefølge, de genereres af en computer. Ikke alle de ti deltagerlande tilbyder Joker på nuværende tidspunkt, men de lande, hvor du kan spille Joker er pt Danmark, Norge, Sverige, Island, Finland, Belgien og Letland. Prisen for at spille Joker varierer fra land til land og er altså ikke nødvendigvis den samme i alle lande.

Hvad er Joker?

Hver onsdag, umiddelbart før hovedtrækning, spilles der Joker. Det er forskelligt fra land til land, hvordan man helt konkret spiller, og det kommer vi ind på i de følgende afsnit.

Nogle ting i spillet er dog de samme, uanset hvilket land, du spiller i. Et spil Joker består af et sæt tal mellem 0 og 9. Her kan det samme tal vises flere gange. I nogle lande får du mulighed for at vælge dine egne tal, mens du i andre lande får tildelt et tilfældigt genereret sæt tal. Der kan også være tale om, at du bruger nogle cifre i dit spillerkort. Dette gælder primært for spillere i Norge.

Herefter genereres en vindende Jokerserie bestående af flere cifre. Du vinder, hvis dine valgte eller genererede tal matcher med dem i den vindende serie og de vel at mærke er i den præcis samme rækkefølge. Jo flere tal, du har ens med de vindende tal, jo større bliver din gevinst.

Reglerne for Joker er forskellige fra land til land og afhænger af, hvor du spiller. Alle lande har deres gevinststrukturer og betaler for sine egne gevinster. Der kan dog godt være flere lande, der har de samme regler, men for en sikkerheds skyld er det en god idé at sætte sig ind i det pågældende lands regler, inden man begynder at spille.

Sådan spilles Joker med eller uden Vikinglotto

Belgien

I Belgien har man Joker Plus, der kan spilles hver dag og altså ikke kun om onsdagen. Joker Plus kan spilles sammen med andre lotterier i landet. Her skal man have seks rigtige tal mellem 0 og 9 i rækkefølge samt en konstellation, men så vinder man til gengæld hovedgevinsten som altid vil være mindst 200.000 EUR. Prisen for at spille Joker i Belgien er på nuværende tidspunkt 1,50 EUR pr. række.

Danmark

I Danmark fungerer Joker således, at man spiller på syv tal mellem 0 og 9. Man vælger ikke selv tallene, de genereres af en computer, når man køber sin kupon. Der er gevinst, hvis man matcher minimum to af cifrene i den rigtige rækkefølge bagfra, i det Jokertal, der vinder. Gevinsterne udregnes med totalisatormodellen og afhænger dermed både af antal vindere og antal spillere.

I Danmark koster det 10 kr. at spille Joker. Joker kan spilles om onsdagen men også hver lørdag sammen med Danmarks Lotto. Du kan købe dine kuponer til Joker indtil kl. 17.55 dansk tid på trækningsdagen. Når spillet er slut, kan du købe kuponer til de næste trækninger. Kuponerne købes hos autoriserede forhandlere som f.eks. kiosker, spillehaller og andre steder.

Finland

Spiller du Joker i Finland, skal du vælge syv tal mellem nul og ni. Hvis du ikke vil vælge dine egne, kan du bruge de sidste syv cifre i det spillerkortnummer. Umiddelbart før onsdagens trækning bliver der genereret et tilfældigt tal på syv cifre, og dette er den vindende Jokerserie. Har man de samme cifre det samme sted i talrækken, er der gevinst.

For at give et eksempel på dette kan man sige, at hvis vindertallet er 4413564 vil du få en gevinst hvis dit tal er 4212984, fordi dit tal matcher vindertallet med tre cifre på samme sted, nemlig 4*1***4.

I Finland er prisen for at spille Joker 2 EUR, og for en merpris på 1 EUR kan du spille Dobbelt Joker. Dobbelt Joker foregår på samme måde som almindelig Joker med undtagelse af, at gevinster fordobles når man matcher det sidste ciffer i Jokertallet. I Finland kan du desuden spille Joker fredag og lørdag sammen med det finske lotto og Eurojackpot.

Sidste chance for at købe kuponer til Joker er i Finland kl. 19.00 på trækningsdagen. Fra kl. 22.30 kan du købe kuponer til den følgende uges trækninger.

Island

Spillere i Island modtager fem tilfældigt generede tal mellem nul og ni, og det er antallet af de vindende cifre i den rigtige rækkefølge, du matcher, der afgør om du vinder gevinster eller hvor mange og hvor store. Dette gælder uanset om du har de rigtige tal i rækkefølge forfra eller bagfra.

Du har mulighed for med ét valg at matche både de to første cifre og de to sidste. Hvis dit tal eksempelvis er 23456 og Jokertallet er 23756 matcher du to cifre både forfra og bagfra og vinder dermed det dobbelte beløb.

I Island kan du spille Joker sammen med islandsk lotto hver lørdag, Vikinglotto hver onsdag eller med Eurojackpot hver fredag. Prisen for at spille Joker er 200 kr., hvilket er væsentligt mere end i flere andre lande.

Hvis du vil spille med, skal du have købt din kupon inden kl. 16.00 på trækningsdagen. Om vinteren er tidspunktet kl. 17.00.

Letland

Spillere i Letland har to forskellige muligheder for at spille Joker, nemlig Joker og Joker 7. Spillene er uafhængige af hinanden og har forskellige vindertal og separate gevinstpuljer. Hvis du selv vil vælge dine tal, skal du spille online, hvorimod de hos en autoriseret forhandler som eksempelvis en kiosk eller en spillehal genereres af en computer.

Prisen for at spille Joker i Letland er 1,50 EUR og det samme gælder for Joker 7. Der spilles hver onsdag og lørdag sammen med det lettiske Lotto men kan spilles af alle, der spiller Eurojackpot, Vikinglotto, SuperBingo og Keno. Sidste chance for at spille med er kl. 18.00.

I den almindelige Joker spilles der med seks tal, og hvis du kan matche minimum to cifre i rigtig rækkefølge i den vindende serie, vinder du.

I Joker 7 spilles der ikke med seks men syv tal, men herudover foregår spillet på samme måde. Fordi der i Joker 7 er et ekstra tal, er det sværere at vinde, men til gengæld er gevinsterne større.

Norge

For norske spillere gælder det, at Joker spilles med fem tal. De sidste fem cifre i dit spillerkortnummer udgør dit første spil i hver trækning. Hvis du vil spille flere spil, vil dine Jokertal blive genereret tilfældigt. Du vinder, hvis du kan matche 2, 3, 4 eller 5 cifre det rigtige sted i vinderserien, startende bagfra. Gevinster udregnes med totalisatormodellen som betyder, at de ikke er den samme ved hver trækning men afhænger af antallet at spillere samt antallet af vindere.

“Jokerkandidaten” som er en tilfældig spiller i hver trækning, vælges herudover til at modtage en gevinst og med mulighed for at spille endnu et spil og dermed øge beløbet. Her er der tale om et spil, hvor vindere skal gætte, om et sæt tal, der er skjulte, er lavere eller højere end de cifre, de har deres vindende Jokertal. Man kan ikke sælge melde sig for at blive kandidat men vil blive ringet op af Norsk Tipping. Spillet foregår over telefonen.

Joker i Norge kan også spilles lørdag i forbindelse med det norske Lotto. Prisen for at spille er 20 norske kroner for en række. Kuponen skal være købt inden kl. 18.00 på trækningsdagen.

Sverige

Bor du i Sverige, foregår Joker spillet ved enten selv at vælge syv forskellige tal eller at få dem genereret af en computer. Der er gevinst både hvis du matcher cifre forfra og bagfra i den vindende serie.

Hvis jokeren eksempelvis er 1245789 vil du vinde, hvis dit tal er 1248936, fordi du matcher tre cifre forfra. Du vil også vinde, hvis dit tal er 4126589, for da matcher du to cifre bagfra og så fremdeles.

For at spille Joker i Sverige skal du enten også spille Vikinglotto eller det svenske Lotto. Det koster ekstra at deltage i Joker. Alle, der deltager i den svenske Lottotrækning kan desuden vinde Drømmegevinsten, på svensk Drömvinsten, og her er der som minimum tale om 75 millioner svenske kroner. For at vinde denne svimlende gevinst kræver det, at du vinder Jackpot i Lotto 1 og herudover også vinder en gevinst i Joker. Du kan læse mere om dette på det svenske Lottos hjemmeside.

Du kan spille Joker hver onsdag indtil kl. 17.15. Når spillet er afviklet kan du købe nye kuponer efter kl. 20. Prisen for at spille Joker i Sverige er 10 svenske kroner pr. række.

Som du kan se, varierer mulighederne og reglerne for at spille Joker altså ganske meget fra det ene deltagerland til det andet. Nogle vil sige, det var mere hensigtsmæssigt at have de samme regler for alle lande, men sådan er det altså ikke på nuværende tidspunkt. Hvis man eksempelvis har bopæl i Danmark og sommerhus i Sverige og gerne vil spille begge steder, skal man derfor være opmærksom på, at reglerne er forskellige.