Sådan spiller du Vikinglotto

Sådan spiller du Vikinglotto

Hvis du gerne vil i gang med at spille Vikinglotto men er usikker på, hvordan det fungerer, så læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan man spiller med i dette populære lotteri. Vi gennemgår alt, hvad der er værd at vide, og når du har læst artiklen, er du klar til at gå i gang.

Grundlæggende er det sådan, at når man spiller, vælger man seks tal mellem 1 og 48 samt et såkaldt Vikingtal. Vikingtallet skal være tallet 1, 2, 3, 4 eller 5. Vikingtallet må gerne være det samme som et af de seks tal, da Vikingtallet trækkes fra en anden pulje. For at spille skal du enten ud at købe en kupon hos en autoriseret forhandler eller spille online.

Du har vundet, hvis de tal, der udtrækkes, er de samme, som dem du har valgt. Hvis både de seks tal og Vikingtallet er de samme som dem, der udtrækkes, vinder du Jackpotten. De ni deltagerlande i spillet deler de to hovedgevinster, mens resten af puljen er adskilt landene i mellem. Netop derfor er der forskel på gevinststrukturen fra land til land. Det kan du læse mere om på siden om gevinster.

Sådan spiller du Vikinglotto online:

Som vi var inde på tidligere, kan du vælge at spille Vikinglotto enten med en fysisk kupon eller ved at spille online. Når du spiller online, kontrolleres dine tal automatisk, så det behøver du ikke tænke på. Her behøver du heller ikke tænke på, hvor du mon har lagt din kupon. Herudover får du automatisk besked på SMS eller e-mail, hvis du vinder, og gevinsterne bliver indbetalt på din spillekonto. Herunder kan du trin for trin se, hvordan du kan spille online.

  • I det første trin skal du oprette en spillekonto hos din udbyder. I Danmark vil det være på Danske Spils hjemmeside, hvor du øverst i højre hjørne kan vælge “opret konto”.
  • Overfør penge fra din bankkonto til din spillekonto.
  • Vælg dine seks hovedtal samt et Vikingtal.
  • Nu skal du vælge, hvor mange trækninger, du vil være med i.
  • Til sidst skal du bekræfte dit køb.

Sådan kan du spille hos en forhandler

Hvis du foretrækker at spille med i lotteriet med en fysisk kupon, du køber hos en forhandler, kan du følge disse trin:

  • Gå til en forhandler for at købe din kupon. Det kan være en kiosk eller andre steder, der sælger kuponerne. Vær opmærksom på, at forhandleren skal være autoriseret.
  • For at deltage i trækningen skal du nu vælge dine seks tal samt Vikingtallet.
  • Nu kan du vælge, om du også vil deltage i Joker-tilføjelsesspillet. Det koster ekstra at deltage i.
  • Overvej og beslut dig for, hvor mange trækninger, du vil være med i.
  • Betal for kuponen og opbevar den på et sted, hvor du ikke risikerer at miste den.

Fordi kuponen er det eneste bevis på, at du deltager i spillet, er det så vigtigt, at du ikke mister kuponen, men altså lægger den i for eksempel din pung eller din skrivebordsskuffe. Herudover kan du også sætte din underskrift på bagsiden af kuponen. Selvom du har alle tallene rigtige og har vundet, kan du kun indløse din gevinst, hvis du kan fremvise en gyldig vinderkupon.

Hvis du spiller i Norge, Finland eller Sverige skal du tilmelde dig et spillerkort for at kunne spille, og det gælder uanset om du spiller via en forhandler eller du spiller online fra hjemmesiden. Reglerne for de enkelte lande kommer vi ind på senere i denne artikel.

Fordele ved at spille online

I de følgende afsnit ser vi på, hvilke fordele der kan være ved at spille online fremfor via en forhandler.

Bekvemmelighed

Når du spiller online, kan du spille lige, når du vil, uanset om det er midt om natten eller i frokostpausen på dit arbejde. Hvis du vil købe en kupon, skal det gøres i kioskens åbningstid.

Sikkerhed

I modsætning til en fysisk kupon som kan gå tabt hvis den bliver stjålet, du taber den eller glemmer at tage den op af din bukselomme, inden bukserne ryger i vaskemaskinen, opbevares onlinekuponer sikkert på din spillekonto.

Enkelhed

Hvis du køber en kupon hos en forhandler, er du selv ansvarlig for at tjekke dine tal for at se, om du har vundet. Hvis du vinder, skal du selv afsted til forhandleren for at få udbetalt din gevinst. Når du spiller online, bliver dine tal automatisk tjekket, du får besked og gevinsten indbetales på din konto, uden du behøver at røre en finger.

Regler for de enkelte deltagerlande

Selvom mange af reglerne er de samme for alle deltagerlandene, kan der være forskelle i for eksempel aldersgrænse for deltagelse samt kuponpriser. Herudover er der i nogle lande mulighed for at tilmelde sig et spillerkort, som man kan bruge til alle slags lotterispil.

Aldersgrænse

I Danmark og de fleste andre lande, skal man være fyldt 18 år for at kunne spille med. I Litauen og Estland er aldersgrænsen lavere, nemlig 16 år.

Spilstop

Sidste chance for at købe en kupon til ugens spil er i Danmark kl. 17.55. I de fleste andre deltagerlande er grænsen kl. 18. I de fleste deltagerlande kan du købe den næste kupon umiddelbart efter trækning.

Hvad koster en kupon?

Nedenfor har vi oplistet priserne for at spille i de enkelte deltagerlande. I visse lande, herunder Danmark og Litauen, skal man spille mindst to rækker.

Land     Pris pr. række

Belgien 10 € – Du får alle fem vikingetal

Danmark          6 kr. – minimum to rækker

Finland 1 EUR + 0,50 EUR for Plus-tal*

Island   110 kr.

Norge   80 kr.

Sverige 10 kr.

Estland 1,50 EUR

Letland 1 EUR

Litauen 1 EUR – minimum to rækker

Slovenien         1,10 EUR

*Plus-tallet gælder kun for spillere i Finland

Spillerkort – gælder for spil i Sverige, Norge og Finland

For at spille i vores nabolande Sverige, Norge og Finland, skal man tilmelde sig et spillerkort. Dette gælder uanset, om du spiller via en forhandler eller online. For at tilmelde sig spillerkortet skal der fremvises ID, bankoplysninger og personlige oplysninger. Hvis du vinder, bliver gevinsten automatisk indbetalt på din konto.

Plustal

For finske spillere er der mulighed for også at spille på et plustal. Det koster 0,40 euro og man tildeles et tal mellem 1 og 30. Efter standardtrækningen trækkes et plustal, og hvis dit tal er det samme som det trukne tal, kan du gange enhver gevinst (undtaget Jackpot) fra hovedtrækningen med fem. På den måde kan du føje op til 1 million euro til din gevinsts oprindelige værdi. Hvis du udelukkende har plustallet rigtigt, vinder du 5 euro.

Super Viking (Belgien)

For spillere i Belgien gælder det, at man kun skal vælge de seks hovedtal mellem 1 og 48. Også her kan man deltage i trækning af Vikingtal, men her tildeles tallet automatisk. Du har også mulighed for at vælge et Super Vikingtal. Hvis dit tal udtrækkes som vikingebolde bliver alle gevinster, du vinder, fordoblet, dog med undtagelse af Jackpotten.

Spil med systemer

For at øge sine chancer for at vinde, kan man spille systemspil med flere talkombinationer. Her skal du vælge mindst otte tal og spille hver mulig kombination som en særskilt række.

Du skal betale for hver række, du spiller. Hvis du for eksempel spiller et systemspil, der genererer 40 talkombinationer, skal du betale for 40 rækker. Du kan se mere om systemspil på siden om systemer. Her finder du også en generator, hvor du kan se, hvilke talkombinationer, der kan forekomme.