Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Du finder her på siden ofte stillede spørgsmål omkring Vikinglotto. Du kan blandt andet få svar på, hvordan man spiller spillet, skat af gevinster, samt hvor du kan se seneste resultater indenfor lotteriet.

Vikinglotto – kort fortalt

Det velkendte lotteri har eksisteret siden 1993 og har i en årrække også gået under navnet ’Onsdags Lotto’, hvilket mange kan kendetegne lotteriet ved. ‘Onsdag Lotto var titlen på spillet i fra årerne 2011 til 2017. Spillet Vikinglotto er et nordisk spil, hvor udvalgte lande spiller fælles om at vinde om at vinde 1. præmien og 2. præmien. Den første trækning af det velkendte spil, var den 17. marts i 1993.

Hvilke lande er med i Vikinglotto?

Deltagerlandene i Vikinglotto er Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Litauen, Letland Slovenien og Belgien. I år 1993 var det kun Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island som var deltager lande og fra år 2000 og op til nu er resterende lande kommet til, hvor Estland kom først. Alle landende som er med i Vikinglotto, bidrager til en fælles Jackpot.

Hvornår sker trækningerne på Vikinglotto?

Hver onsdag efter kl. 20.00 sker trækningerne i dette lotteri. Trækninger sker på Norsk Tipping hovedkontoret som har lokation i Norge.

Hvornår skal kuponen senest købes?

Hvornår en kupon til Vikinglotto skal købes, afhænger af hvilket deltagerland den købes i. I nedenstående tabel kan du danne dig et overblik over hvad tid kupon salget lukker ud fra de forskellige lande som deltager i lotteriet.

DeltagerlandeSalg af kuponer lukker
Danmark17.55 CET
Sverige18.00 CET
Norge18.00 CET
Finland19.00 EET / 18.00 CET
Island16.00 GMT
Litauen19.00 EET / 18.00 CET
Slovenien18.00 CET
Letland19.00 EET / 18.00 CET
Estland19.00 EET / 18.00 CET
BelgienKl. 18.00 CET

Er der et minimumsbeløb på Jackpotten?

Jackpotten på Vikinglotto er garanteret et minimumsbeløb på 3 millioner EURO. Det betyder således, at dette er hvad man minimum kan vinde på i spillet, hvis man får Jackpot i Vikinglotto.

Hvor mange penge koster det at spille på Vikinglotto?

Prisen for at spille på Vikinglotto, afhænger også af hvilket deltagerland man spiller fra. Du kan de forskellige priser i tabellen herunder.

DeltagerlandePrisen per række i Vikinglotto
Danmark6kr – minimum 2 rækker
Norge80kr
Finland€1 + €0,50 for Plus-tal
Sverige10kr
Litauen€1 for 2 rækker
Island110kr
Slovenien€1,10
Belgien10 EUR – her får man alle 8 vikingetal
Letland1 EUR
Estland1,50 EUR

Hvor gammel skal man være for at spille Vikinglotto?

For at kunne spille Vikinglotto skal man være minimum 18 år gammel i syv ad de lande som deltager i lotteriet. Dette gælder også for Danmark.           

Hvordan spiller man Vikinglotto?

Vikinglotto går ud på, at man som spiller skal vælge seks hovedtal som skal være mellem tallene 1 og 48. Et Viking-tal mellem 1 og 5 skal yderligere vælges og det kan sagtens være det samme som hovedtallet man vælger.

Hvor og hvordan køber man kuponer?

Man kan købe kuponer til Vikinglotto på flere måder. Man kan eksempelvis købe en Viking-lotto kupon hos en autoriseret forhandler i et af landende som deltager. Det er endvidere muligt at købe Viking-lotto kuponer online på forskellige sites. Her er det også vigtigt at vælge en autoriseret forhandler af Vikinglotto.  ’Spillerkort’ er muligt i Norge, Sverige og Finland, dog er der krav.

Spillerkort – Hvordan tilmelder man sig?

Hvis man gerne vil tilmelde sig ’Spillerkort’ muligheden i Norge, så skal man ved en autoriseret Viking-lotto forhandler, vise et norsk kørekort, pas eller anden identifikation. Derudover skal andre personlige oplysninger også gives, herunder kontooplysninger. En anden mulighed er dog også at tilmelde sig online via Norsk Tippings hjemmeside. I Finland tilmelder sig via Veikkaus på nettet, hvor også ID og kontooplysninger skal gives. Disse informationer bliver derefter kontrolleret, for at bekræfte at man er statsborger i Finland. I Sverige kan man tilmelde sig igennem Svenska Spels hjemmeside, hvor også alle disse oplysninger er nødvendige.

Kan man spille Vikinglotto udenfor de nævnte deltagerlande?

Man kan godt spille Vikinglotto selvom man befinder sig udenfor de lande som er med i Vikinglotto. Det er dog vigtigt, at du tjekker op om den tjeneste du benytter indenfor lotteri, godtager spillere som faktisk befinder sig i et andet land.

Hvordan skal man spille Joker-spillet i Vikinglotto?

Begrebet ’Joker’ er et ekstra spil, som man kan vælge at spille sammen med Vikinglotto. Med Joker får man blot ekstra vinderchancer i forhold til at vinde en gevinst. Joker består af en række tal mellem 0-9, hvor der også er en mulighed for at samme tal vises mere en blot én gang. I Nogle af deltagerlandene er det muligt, at man som spiller kan vælge sine egne tal, hvor i andre er der tilfældigt generet nogle tal. Det kan også være de sidste 4 tal i ens Spillerkort som bliver brugt i spillet. Hvilke regler der gør sig gældende for hvert deltagerland, kan variere hvorfor det der for er vigtigt at læse op på. Det koster et ekstra bidrag at spille Joker i forhold til Vikinglotto.

Hvordan kan man vinde Jackpotten?

Jackpotten i Vikinglotto, kan vindes hvis man kan matche alle hovedtal plus Viking-tallet. Jackpotten, samt næste gevinst bliver delt mellem de lande som deltager

Hvad er chancen for at vinde den store Jackpot i lotteriet?

Chancen for at vinde den store Jackpot er oddsene som hedder 1 til 61.357.560.

Er det muligt at spille systemspil?

Man kan godt spille systemspil, da det blandt andet kan vælges, hvis man gerne vil øge sine chancer for gevinst. Det fungerer således en mulighed for at dække alle kombinationer af tal i et interval som er bestemt.

Hvad går Booster-puljen ud på?

Denne pulje er til for, at der altid vil være nok penge til at dække minimums-jackpotten som er på 3 millioner euro. Det vil sige, at der for hver række i Vikinglotto går €0,042. Nogle lande benytter ikke EUR, hvorfor vekselkursen som er på trækningsdagen, bestemmer hvor meget der skal bidrages til den andel der er tilsvarende.

Hvad er oddsene for at vinde i Vikinglotto

Oddsene er forskellige alt efter hvilken gevinst det handler om. I tabellen nedenfor, kan du se oddsene for Viking-lotto.

Niveau for gevinsterOdds gevinst m. Viking-tal
6 af de rigtige plus VikingÉn til 61.357.560
6 af de rigtigeÉn til 15.339.390
5 af de rigtige plus VikingÉn til 243.482
5 af de rigtigeÉn til 60.870
4 af de rigtige + VikingÉn til 4750
4 af de rigtigeÉn til 1187
3 af de rigtigeÉn til 66

Hvor går indtjeningen til Vikinglotto til?

Fordelingen i forhold til indtægter er også her forskellig fra de forskellige deltagerlande i Vikinglotto. Alle landende bidrager med €0,11 fra hver kupon indenfor lotteriet, netop til finansieringen af Jackpotten. Derudover bidrages der også med €0,18 for hvert salg af kupon til andenpræmien, som også er delt. €0,042 går som nævnt før til Booster-puljen. De resterende gevinster går typisk til finansiering af lavere gevinster. I forhold til velgørenhed, så er der flere af deltagerlandene som donerer til diverse formål og organisationer. I Norge er det eksempelvis sport, kultur samt humanitære formål som overskuddet går til.

Vikinglotto Plus – hvad går det ud på?

Vikinglotto Plus er kun tilgængeligt i Finland, hvor man mod et ekstra bidrag på €0,40 kan spille på Plus-tallet, som kan gange gevinster som ikke er Jackpot med op til fem. Derved kan man tilføje op til 1 million EUR den værdi af gevinsten som er den originale.

Kan man spille Vikinglotto Plus uanset hvor man befinder sig?

Det er kun i Finland, hvor det er muligt at spille Vikinglotto Plus og altså ingen af de andre Vikinglotto deltager lande.

Hvornår skal en gevinst senest indløses?

Hvornår en gevinst senest skal indløses, differentierer sig fra de forskellige deltagerlande. Du kan i nedenstående tabel gør dig klogere på tidsfristerne.

DeltagerlandIndløsningsperioden fra den dato med trækning med gevinst
DanmarkGevinster over 200kr – 90 dage. Over 200kr – 1 år.
NorgeGevinster mindre 10.000kr – bliver sat ind på spillerkortkonto. Over 10.000 – indsættes på spillers bankkonto.  
FinlandSpillerkort – Indbetales på den bankkonto som er registreret.  Uden Spillerkort har man 1å til at indløse gevinst.
SverigeIndbetales til bankkonto, hvis man ikke indløser indenfor 60 dage.
Island1 år
Slovenien90 dage
Litauen60 dage
Letland30 dage
Estland90 dage

Hvordan er skattereglerne på gevinster?

Skatteregler varierer fra land til land, hvorfor det altid er en god idé at læse op på dette inden, at du spiller. Skatteregler i forhold til gevinster kan variere meget og det er dit eget ansvar at finde ud af dette.  I Danmark skal du ikke betale skat af en mulig gevinst på Vikinglotto hvis den er købt her i landet. Når en mulig gevinst bliver udbetalt til dig, så er den nemlig fratrukket 15% i afgift. For mere information kan du med fordel klikke ind på Skattestyrelsens hjemmeside, hvor du kan gøre dig meget klogere på de danske skatteregler.

Er det fra samme pulje at alle tallene trækkes fra i Vikinglotto?

Nej det er det ikke. de 8 hovedtal som er mellem tallene 1-48, bliver trukket fra én pulje for sig, hvor Viking-tallet som er mellem 1-8, altså trækkes fra en anden pulje.

Hvis ingen vinder Jackpotten bliver den så overført til den næste trækning?

Hvis Jackpotten ikke vindes, går den videre til næste trækning. Dog er maksimum beløbet 25 på Jackpot millioner EUR.

Hvor kan man finde seneste resultater i lotteriet?

De seneste trækninger i Vikinglotto kan findes online, på TV eller hos en autoriseret forhandler.

Spil ansvarligt

Det er altid en god idé at kende til de gode råd som findes i forbindelse med spil, herunder også lotto af den ene eller anden art. Ansvarligt spil, hvor man er opmærksom på både spillevaner og dét at huske at tage pauser er vigtigt. Det er derudover også en god idé at tænke over, hvor mange penge man bruger på pengespil. For mere information og råd, kan disse findes online.